WEER EN KLIMAAT IN TAORMINA

amalfikust.nl

Zwoel briesje 

Het weer en klimaat in Taormina is heerlijk mild. Dit betekent dat tijdens het hoogtepunt van de zomer het eiland geniet van een heerlijke temperatuur die wordt afgewisseld door een zwoel briesje. 

Sicilië heeft zachte winters met weinig neerslag. Veel toeristen bezoeken het eiland liever in de lente. In deze tijd van het jaar voelt de temperatuur al aangenaam warm aan. 

Dagtemperatuur 

Het kan soms voorkomen dat er tijdens hittegolven extreme temperaturen worden gemeten. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. De gemiddelde temperatuur in januari is 13°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Sicilië bedraagt 14,3°C. De zee heeft in januari een gemiddelde watertemperatuur van 15°C en in juli van 25°C. De Ionische Zee nodigt uit tot een duik. 

amalfikust.nl

Regendagen 

De meeste kans op regen heeft u van oktober tot en met december, met gemiddeld 10 neerslagdagen per maand. De droogste maanden zijn juli en augustus, met gemiddeld slechts 2 regendagen per maand. De meeste kans op zon heeft u in juli en augustus met een gemiddelde van 10 uur zon per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *