VAKANTIE IN TODI

amalfikust.nl

Romantisch 

Uw vakantie in Todi wordt gepassioneerd. De provincie Perugia ligt in het hart van Centraal-Italië, 

Umbrië, en is een landschappelijke en cultureel rijke provincie van Italië. Het gematigde reliëf van de Centrale Apennijnen vloeit zich harmonieus samen met een bol groen heuvellandschap, waarin talrijke heldere bronnen, woeste rivieren en blauwfrisse meren de regio vruchtbaar houden. 

Byzantijns bestuur 

Perugia is de fiere hoofdstad en ligt dichtbij de rivier de Tiber. In de 4e eeuw viel de stad in handen van de Romeinen, maar lange tijd daarna heeft de stad onder Byzantijns bestuur gestaan. Uit die periode bewaart de stad het middeleeuwse karakter met kronkelende kleurrijke straatjes. 

Cultureel erfgoed 

De meeste Umbrische steden, gelegen op de flanken of toppen van de heuvels, hebben een opmerkelijk middeleeuws karakter met nauwe okergele straatjes en fluwelen fonteintjes. De middeleeuwse centra zijn goed geconserveerd en behoren tot de trekpleisters van de provincie. 

Stadmuren 

De stad Todi ligt op de linkeroever van de rivier de Tiber op een 400 meter hoge heuvel. Naar alle waarschijnlijkheid is de stad van Etruskische oorsprong. De oude naam van de stad was Tuder. Todi wordt omgeven door drie stadsmuren. De buitenste is middeleeuws, de middelste Romeins en de binnenste deels Etruskisch. 

amalfikust.nl

Monti Sibillini 

De Monti Sibillini vormen het landschappelijke hoogtepunt van het gebied, het gebergte heeft de status van nationaal park. Het Trasimeense Meer is erg op toerisme ingesteld en telt verscheidene campings en vele hotels. In het meer liggen drie eilandjes. 

Assisi 

Assisi bewaart vroom de herinnering aan de H. Franciscus en de twee opeengestapelde kerken van de basiliek staan boordevol meesterwerken. De Kruisiging van Cimabue en de frescoreeks waarin Giotto het leven van de heilige verbeeldde, zijn enkele van zijn kunstwerken. Een vakantie in Todi is eigenlijk net een fresco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *