VAKANTIE IN TAORMINA

Klifkusten 

Uw vakantie in Taormina wordt een avontuur. Aan de Riviera dei Limoni, tussen Taormina en Catania, loopt de kust steil naar beneden in de Ionische zee. In het Noordoosten, bij Tindari, liggen brede aanlokkelijke zandtongen die veel zonaanbidders trekken. 

Taormina 

Het trotse dorpje ligt op 205 m hoogte boven de Golf van Taormina. Het ligt uitdagend fraai en heeft een zacht klimaat. De mysterieuze Etna ligt op de achtergrond, beneden liggen de frivole stranden. Het stadje ligt halverwege tegen een berg geplakt tussen frisse citroenbomen en bloeiende oleanders, zo’n 50 kilometer boven Catania. 

Teatro Greco 

Het is een kleurrijk stadje met spectaculaire vergezichten. Vooral vanaf de Piazzale San Domenico, de Via Roma, de Via Bagnoli Croci en het Teatro Greco, het Griekse theater. Beneden liggen de stranden op u te wachten. Deze zijn bereikbaar met een snelle eitjes-kabelbaan die elke 10 minuten vertrekt. 

Etna 

De sporadische uitbarstingen van de Etna zijn spectaculair. Met zijn hoogte van 3369 meter is de Etna de hoogste vulkaan van Europa. Uitbarstingen vinden zelden vanuit de centrale krater plaats, maar meestal uit zogenoemde adventiefkraters op de zwarte hellingen. 

Tempels 

Sicilië bewaart de mooiste tempels van het antieke Griekenland als Agrigento, Segesta, Selinunte, Siracusa, het theater van Taormina en de ruïnes van Solunto. In het zuiden van Sicilië vindt u de wereldberoemde Griekse tempels in San Leone en Marinella di Selinunte. Uw vakantie op Sicilië wordt geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *