VAKANTIE IN GIMIGNANO

Middeleeuwen 

Een vakantie in San Gimignano wordt een tocht door de middeleeuwen. Boven op een olijfgroene heuvel in het hart van de provincie Siena ligt San Gimignano. Eén blik op het stadje en het is duidelijk waarom het Manhattan genoemd wordt. San Gimignano is bekend om zijn dertien torens die een beetje op wolkenkrabbers lijken. Dit is een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane. 

79 torens 

Het silhouet van San Gimignano is sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd. Op haar hoogtepunt had de stad zo’n 79 torens. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. In 1990 is het historische centrum van San Gimignano opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. 

Pelgrimsroute 

In de late middeleeuwen was deze stad erg welvarend door haar ligging aan de pelgrimsroute naar Rome. Vanuit het midden van het stadje loop je door de Via San Giovanni. Maar toen deze weg werd verlegd en er een pestepidemie uitbrak, betekende dit een economische ondergang, maar wel het behoud van zijn middeleeuwse karakter. Gelukkig voor ons. 

Chianti 

Dit wordt een vakantie tussen bolle glooiende heuvels met chique cipressen, volle wijngaarden en velden vol knikkende klaprozen. De chiantiroute tussen Florence en Siena mag u niet missen. Kleine verscholen dorpjes vormen een lang wit lint tussen groene wijnranken. Dorpjes waar ieder moment wordt aangegrepen om samen dampende pasta te eten aan lange tafels tussen de groene olijfbomen. Natuurlijk met een glas Chianti. 

Intiem 

Het nabijgelegen Siena heeft een intiem karakter. Hoe u ook loopt, alle levendige en kleurrijke straatjes van de stad komen altijd uit op het Piazza del Campo. Ga gewoon ergens zitten en laat de tijd op u inwerken en geniet van panforte, de specialiteit van Siena, brood gevuld met vruchten en noten. Een vakantie in San Gimignano en omgeving wordt een kleurrijke belevingsreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *