ETEN EN DRINKEN IN TODI

amalfikust.nl

Geitenvlees 

Eten en drinken in Todi is traditioneel. De specialiteiten zijn geitenvlees, lamsvlees, gebraden gevogelte, zwarte truffels, kaaskoek met kaas en de wijnen prosecco, sacrantino en vinsanto. De keuken is puur en authentiek. Verse groenten verwerkt in voedzame soepen, gegrild vlees, pecorino, kruiden en paddenstoelen van de beboste heuvels vormen de simpele ingredi├źnten van een menu. 

amalfikust.nl

Voedingswaarde 

In de buurt van Spoleto wordt de oude graansoort Minestra di farro verbouwd, die gekenmerkt wordt door een hoge voedingswaarde. De komst van tarwe, die veel makkelijker te oogsten was en door zijn zachte korrel ook een stuk eenvoudiger te verwerken was, verving echter de spelt. Spelt moet namelijk na het dorsen van de halmen nog van het kaf worden gescheiden. De laatste jaren is spelt, juist vanwege die hoge voedingswaarde, weer herontdekt. 

Bruisend 

Prosecco is een trendy Italiaanse wijn. U kunt in iedere bar, op elk uur wel iemand een glaasje zien drinken. Zacht bruisend en een beetje bloemig van smaak. Prosecco komt van druivensoorten die groeien op het steile heuvellandschap rondom het plaatsje Conegliano. Eten en drinken in Todi borduurt voort op oude tradities en maakt graag gebruik van nieuwe toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *