ETEN EN DRINKEN IN TAORMINA

amalfikust.nl

Pasta 

Eten en drinken in Taormina is gepassioneerd. Van de Arabieren leerden de Sicilianen hoe ze pasta moesten maken van de tarwe die groeide op de door de Romeinen aangelegde graanvelden rondom Palermo en Enna. Die pasta wordt meestal gedroogd verkocht. 

amalfikust.nl

Pasta con le sarde 

De meest voorkomende vormen zijn spaghetti en gnocchi. Het meest populaire en waarschijnlijk meest authentieke pastagerecht is Pasta con le sarde. Het dateert waarschijnlijk al uit de tijd van diezelfde Arabische bezetting. De belangrijkste ingrediënten zijn verse sardines. 

Pasta alla Norma uit Catania 

Muziekminnaars vonden dat de in Catania geboren componist Bellini als hommage de benaming van een speciaal gerecht verdiende bij de première van zijn prachtige opera Norma. De gebakken aubergines, ricotta salata, verse tomaten en verse basilicum vormen een heerlijke combinatie. 

Ricotta 

De drie belangrijkste kazen van Sicilia zijn pecorino, ragusano en ricotta. De meest gegeten kaas is Pecorino Siciliano met een DOP-predikaat. De jonge kaas, nog maar een paar dagen gerijpt, wordt in mandjes gelegd waardoor het karakteristieke streepjespatroon aan de zijkant ontstaat. 

Carpaccio di pesce di lenza 

In het bergdorpje Corleone, mafiabolwerk en beroemd geworden door de film The Godfather, staat de pastawinkel Corleonese van de famiglia Coletti. Hier wordt op ambachtelijke manier pasta gemaakt. Stap ook eens binnen in het gastronomische droompaleis Le Naumachie in Taormina en begin met Carpaccio di pesce di lenza. Eten en drinken in Taormina is een beetje uitdagend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *