CULTUUR EN HISTORIE VAN TODI

amalfikust.nl

Misoogsten 

De cultuur en historie van Todi is overal voelbaar. Vanaf de 8e eeuw tot de 12e eeuw stond de provincie afwisselend onder Pauselijk en Keizerlijk gezag. In de 2e eeuw was het nog een vrije commune. De streek werd geteisterd door conflicten tussen Welfen en Ghibellijnen. In de 15e eeuw vestigde de Paus er zijn macht weer. Misoogsten en de zoutprijs leverden een volksopstand op. Deze werd bloedig onderdrukt. 

amalfikust.nl

Symbolen 

Later verandert het politieke klimaat. De harde verhoudingen en conflicten tussen de communes en de Pauselijke Staat bevorderen de opkomst van de signorie, de machtigste families in een stad. 

Stedelijke pleinen en openbare gebouwen veranderden in vestigingen van deze signorie, symbolen van de pracht en praal en de geraffineerde cultuur van de nieuwe hoven. 

Assisi 

Tussen 1182 en 1226 zijn het de heilige Franciscus van Assisi met zijn volgelingen die in sterke mate de geschiedenis van Todi bepalen. In 1228, nog geen twee jaar na de dood van de heilige, wordt in Assisi de eerste steen gelegd van de aan hem gewijde Basiliek, een onbetwist meesterwerk dat de geboorte van de moderne kunst inluidt. De cultuur en historie van Todi en omgeving presenteert zich hier uitbundig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *