CULTUUR EN HISTORIE VAN TAORMINA

Beroemdheden 

De cultuur en historie van Taormina is wereldberoemd. Vele moderne beroemdheden kwamen hier. 

Aan het eind van de negentiende eeuw kwam het toerisme goed op gang, met de Duitse schilder Otto Gelengen en de Duitse fotograaf Wilhelm von Gloeden. Maar ook anderen als Richard Strauss Oscar Wilde, Lawrence en Thomas Mann deden de plaats aan. 

Adel 

De Europese adel overwinterde graag in het zachte klimaat, zoals de Duitse keizer Wilhelm II en de Oostenrijkse keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. Voor haar werd het stationsgebouw in 1866 zelfs vergroot. In de twintigste eeuw kwamen veel filmsterren hier uitrusten als Greta Garbo, 

Marlene Dietrich, Cary Grant en Elizabeth Taylor. Ze genoten van het landschap en vooral de wijn. 

Wijn 

Want Sicilië werd al in de oudheid geprezen om zijn landbouwproducten, in de eerste plaats om zijn wijn. Nog voor de Grieken brachten de Feniciërs de wijnstokken vanuit het Nabije Oosten naar het eiland, waar tot dan toe alleen maar wilde druiven groeiden. 

Arabieren 

Zelfs onder de heerschappij van de Arabieren beleefde de wijncultuur van Sicilië welvaart. Ondanks een streng alcoholverbod in de Koran accepteerden de Arabieren niet alleen de verbouw van druiven, maar ook het distilleren van alcohol. 

Wijnbouwers 

Op de huidige wereldmarkt had Siciliaanse wijn het lange tijd moeilijk, want goedkope massaproductie had een negatieve uitwerking op de goede naam. Toch is het een paar wijnbouwers en wijnkelders in de laatste tien jaar gelukt goede kwaliteit te ontwikkelen. De cultuur en historie van Taormina en Sicilië is bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *