BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TODI

amalfikust.nl

Piazza del Popolo 

Bezienswaardigheden in Todi zijn kleurrijk. Het middeleeuwse Piazza del Popolo in het centrum behoort tot de meest pittoreske pleinen van Italië en wordt daardoor veel als decor bij filmopnames gebruikt. Hier staat onder andere de 12e eeuwse kathedraal van de stad. 

amalfikust.nl

Aanraders 

Het Palazzo del Capitano, het Palazzo dei PrioriKerk en de San Fortunato kerk zijn andere aanraders in de stad die u beslist niet mag missen. Laat u betoveren door de mystieke sfeer en het romantisch vallende licht op het interieur. 

Santa Maria della Consolazione 

Net buiten het centrum staat de renaissancekerk Santa Maria della Consolazione. Deze wordt vaak aan Donato Bramante toegeschreven, hoewel hier geen bewijs voor is. 

Todi Arte Festival 

Iedere laatste week van juli wordt in de stad het Todi Arte Festival gehouden. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden er voorstellingen met theater, zang, dans, visuele kunst en poëzie opgevoerd. 

Parco Fluviale del Tevere 

Ten westen van Todi is de rivier de Tiber met zijn groengele oevers een beschermd natuurgebied. Op zo’n 15 kilometer van de stad wordt de rivier voortgestuwd en vormt het Lago di Corbara. 

Perugia 

Bezienswaardigheden in Perugia zijn cultureel. De San Lorenzo is een Gotische kerk uit 14e eeuw en staat rechts op het plein. Tegen de gevel ligt de Loggia di Braccio uit de 15e eeuw en een stuk van een Romeinse muur. 

Assisi 

In de Romeinse tijd was het al een bloeiende plaats. Deze kleine middeleeuwse stad ligt op de helling van de Monte Subasio. Het middeleeuwse karakter is goed bewaard gebleven. Er komen veel pelgrims in Assisi ter nagedachtenis aan St. Franciscus. 

Gubbio 

Gubbio was een welvarende, krijgshaftige en vrije stad. Op 15 mei is er feest in Gubbio. Op die dag wordt hét feest van het jaar gehouden. De Corsa dei Ceri. De inwoners zijn gekleed in de kleuren van de drie patroonheiligen. Bezienswaardigheden in Todi zijn bellisimo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *