BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TAORMINA

amalfikust.nl

Griekse theater 

Bezienswaardigheden in Taormina zijn vaak Grieks. In het Griekse theater uit de 3e eeuw voor Christus bent u voor eventjes een stoere gladiator, alleen de leeuwen ontbreken. De Romeinen veroverden in de laatste 2 eeuwen voor Christus de Griekse landen en namen vervolgens veel van hun cultuur over. De Romeinen verbouwden het theater om er gladiatoren-gevechten te kunnen houden. 

San Giuseppe 

Aan het Piazza Nove Aprile staat de 17e eeuwse kerk San Giuseppe. Het heeft een mooi barok interieur. Op het plein Piazza del Duomo staat links de Dom. De voorgevel heeft een renaissance portaal, een roosvenster en gekanteelde muren. Binnen zien we een houten zoldering, roodmarmeren zuilen, Gotische bogen, marmeren zijaltaren, grafmonumenten en smalle zijbeuken. 

De Blauwe Grot 

Dit is een bekende grot aan de kust bij Mazzaro. Diffuus zonlicht dat door een holte onder het water schijnt, reflecteert in de mysterieuze grot en zorgt zo voor een azuurblauwe kleur van het water in de grot. Geheimzinnig. 

Castelmola 

Boven Taormina op de Monte Tauro ligt het dorpje Castelmola met ruïnes van het kasteel. Voor de kust ligt het rotseilandje Isola Bella. Inmiddels is het eiland met het land verbonden, zodat het een schiereilandje is geworden. 

amalfikust.nl

Valle dei Templi 

Bezienswaardigheden op Sicilië zijn oud. Weliswaar niet om de hoek gelegen, maar goed te bereiken is het Valle dei Templi, het Dal van de Tempels ten zuiden van Agrigento. De stad Siracusa en haar opgravingen aan de kust zijn zeker niet minder interessant. Aan bezienswaardigheden in Taormina en Sicilië geen gebrek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *