BEZIENSWAARDIGHEDEN IN SAN GIMIGNANO

La Rognosa 

Bezienswaardigheden in San Gimignano zijn oud. De historici zijn het er niet over eens wat precies het doel was van de torens. Ze dienden vooral als symbool van rijkdom voor de buren. Bij wet was wel vastgelegd dat geen enkele toren hoger mocht zijn dan de 51 meter hoge La Rognosa. Dit was de toren van het Palazzo del Podestà. Zo werden een aantal torens zelfs kleiner gemaakt om dat zo te houden. 

Het Museo Civico 

Dit museum is gevestigd in het Palazzo del Popolo. In het Palazzo vindt u het grote Maèsta fresco van Fillipo Memmi. In het Museo vindt u werk van diverse kunstenaars. Opmerkelijk is het 

huwelijkstafereel van Di Filippuccio. Vanuit het Museo Civico heeft u ook toegang tot de hoogste van de nog bewaard gebleven torens. 

Dom van Siena 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Siena ligt op de Piazza del Duomo. Op de plek van een oude kerk werd in het midden van de 12e eeuw met de bouw gestart. De Dom kent zijn weerga niet met beeldhouwwerken van Michelangelo en Nicola Pisano. In 1339 werd de bouw onderbroken omwille van een reusachtig plan waarin men de bestaande kerk als dwarsschip wilde gebruiken voor een nieuwe, grotere kerk. 

Palio 

Elk jaar wordt op 2 juli en op 16 augustus een middeleeuws spel gehouden, de beroemde Palio van Siena. Tijdens de Palio hebben de zeventien wijken ieder een eigen vertegenwoordiger te paard die zo snel mogelijk probeert drie rondjes op het plein te rijden. Tijdens de feestelijkheden, die bijna een hele week duren, worden diverse banketten georganiseerd. Bezienswaardigheden in San Gimignano en omgeving zijn onoverwinnelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *