Over SMOOK

Dag beste,

 

Welkom op mijn website. Op deze site staan accommodaties in Italië met waarheidsgetrouwe beschrijvingen en foto's. Het gaat om vrijstaande huizen, om vakantiewoningen in een agriturismo, of appartementen in het centrum van een stad. 

 

Tot 2005 werkte ik als civiel ingenieur bij Bam Rail in Breda, de HTS Civiele Techniek heb ik afgemaakt in Den Bosch. Begin 2005 ben ik op de bonnefooi vertrokken naar Napels, er zaten toen nog geen videocamera's op de mobieltjes, ik moest alles zelf zien en deed dat. Napels is een geweldige ervaring, een HTS voor het leven. Ik schreef voor Nederlandse kranten, de Nieuwe Revu en publiceerde uiteindelijk een boekje (La Nostra Unica Fede) over mijn avonturen met de Napolitaanse supporters in de Italiaanse voetbalstadions. Daarna in 2007 werd mijn Napolitaanse zoontje Yann geboren, gevolgd door dochterlief Irene in 2011. Beiden zijn half Limburgs, maar met een Napolitaans paspoort.

 

Ik heb SMOOK opgericht in 2006 en heb ruim tien jaar ervaring met het werken in Italië. Liefst vertel ik gewoon hoe een huis eruit ziet, wat het heeft, waar het ligt, wat het kost en verhuur ik het dan. Dat klinkt heel simpel, maar dat is het ook. Iedere locatie heeft zijn eigen plus en minpunten, ik ken alle locaties zelf, en kan die informatie aan u geven. Heeft u een probleem of advies nodig, dan ga ik daar zelf over. Ik ben vrijblijvend te spreken via de chatfunctie linksonder in het scherm, via email of via telefoon. Vraag gewoon eens advies.

 

Onderaan deze pagina ziet u mijn mooie team in Italië dat ik op verzoek voor jullie inzet. Vanaf 2017 gebruik ik Facebook om de last minute kortingen te publiceren, die kunnen oplopen tot 60-70% een aantal dagen voor aankomst. Wilt u die tegenkomen in uw timeline, nodig me uit: www.facebook.com/cjlenders.

Un caro saluto,

Chris Lenders

 

Garantie
Per 13 juli 2011 is de onderneming S.M.O.O.K. ingeschreven als lid van de Stichting Garantiefond Reisgelden (S.G.R.). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

 

De garantieregeling is te raadplegen op de website van het SGR: http://www.sgr.nl/garantieregeling.

Taalcursus met Giulia

Taalcursus met Giulia

Buongiorno, ik ben Giulia Contri, geboren op 28 juli 1986 in een klein stadje in het zuiden van Toscane. Voor de gasten van SMOOK die in Toscane of het noorden van Lazio verblijven kom ik op verzoek langs om een taalcursus te geven.

 

Na mijn zorgeloze jeugd op het platteland heb ik het besluit genomen om in Siena te gaan studeren, die stad is mijn tweede thuis geworden. Ik ben afgestudeerd in communicatiewetenschappen in 2010 en wil altijd nieuwe dingen doen en ontdekken, daarom heb ik het Italiaanse taalexamen (DITALS) gehaald om aan buitenlandse mensen de Italiaanse taal te kunnen onderwijzen. Dit doe ik heel graag, op alle niveaus. Ook heb ik cursussen gevolgd en Wedding Planner geworden. Ik ben een creatief en nieuwsgierig mens, en doe alles in mijn leven met veel enthousiasme.

 

De cursus kom ik op uw locatie van SMOOK geven, we spreken via Chris het aantal uren, de frequentie en het niveau af.

Toscaans koken met Silvana

Toscaans koken met Silvana

Mijn naam is Silvana Piccicuto, geboren in het prachtige Volterra van 1967 en ben vervolgens verhuisd naar het landgoed Podere il Pero in het gehucht Renai, waar mijn ouders een boerderij kochten. Anno nu is de boerderij een landhuis waar we buitenlandse gasten ontvangen.

 

Ik ben getrouwd met Marco en we hebben twee kinderen, mijn grote passie is het Toscaanse land en de Toscaanse keuken, van kleins af aan heb ik geleerd onze akkers te verzorgen en zorgvuldig het voedsel te oogsten, samen met mijn moeder. Liefst kook ik de traditionele Toscaanse recepten, met eenvoudige en eerlijke ingredienten, ik houd van het zelf maken van brood, pizza en pasta, maar natuurlijk ook van onze dolci.


In 2010 heb ik de Italiaanse vergunning (R.E.C.) voor het kunnen koken en aanbieden van maaltijden verkregen. Op verzoek kom ik op locatie een workshop Toscaans koken geven zodat u vervolgens van uw eigen tradionele Toscaanse diner kunt gaan genieten.

Stadswandeling met Alessandra

Stadswandeling met Alessandra

De Italiaanse Alessandra Neri verzorgt voor de gasten van SMOOK wandelingen door het antieke Rome. Alessandra is 38 jaar en een gecertificeerd stadsgids, ze studeerde kunstgeschiedenis aan de ‘Tor Vergata’ Universiteit van Rome. Ze neemt mensen mee op verschillende wandelingen en spreekt vloeiend Engels. 

 

If you really want to hear what the stones and the streets of Rome have to tell you, if you want to stand in front of those sacred walls, or if you simply want to enjoy the city and its wonders in a relaxed and personalized way, then….book a tour!

 

You will discover stories you have never heard before and everything will be revealed to your eyes and mind during your relaxing stroll through the narrow alleyways of Rome, the ancient ruins and its fantastic churches, squares and roads.

 

 – Alessandra Neri –